Зеленський збирається розпустити Раду, для цього є підстави — Разумков

Зеленський збирається розпустити Раду, для цього є підстави — Разумков

Відео
Укрінформ
Представник штабу новообраного президента України Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що причиною для розпуску Верховної Ради є відсутність 226 народних депутатів у коаліції.

Про це він заявив у програмі Право на владу на телеканалі 1+1.

"Так, буде ініціювати розпуск (парламенту, - ред.)... Є передумови, які дають президенту можливість розпустити Раду. Вони дуже чіткі та прописані в законі. Однією з цих передумов є відсутність коаліції та з моєї точки зору, коаліції сьогодні немає. Тому що у двох фракціях коаліційних сьогодні немає 226 народних депутатів. Було дуже багато запитів, зокрема від різних організацій комерційних, громадських, і від народних депутатів, які просили пана Парубія надати поіменний список коаліції. Чому український народ не може зрозуміти, хто ж входить в коаліцію, яка несе відповідальність за всі ті дії, які несе парламент? Відповіді немає. Якщо ми говоримо про цю формальну причину - вона має місце бути", - заявив Разумков.

Читайте також: Зеленський обговорив з експертами майбутню кадрову політику

Він також додав, що Зеленський "готовий допомогти парламенту наостанок виконати хоча б частину своїх обіцянок", які стосуються зміни Виборчого кодексу, зняття недоторканності з народних депутатів, суддів і президента.

Нагадаємо: інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського відбудеться в понеділок, 20 травня.

Зеленський раніше заявляв, що поки рано говорити про можливий розпуск парламенту, оскільки він ще не вступив в повноваження президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-