Розпуск Ради залежить від того, що буде робити парламент — Разумков

Розпуск Ради залежить від того, що буде робити парламент — Разумков

Укрінформ
Рішення новообраного президента Володимира Зеленського розпускати чи не розпускати Верховну Раду залежатиме від того, що робитиме парламент.

Про це заявив його політичний радник Дмитро Разумков в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє "Громадське".

«Якщо ми говоримо про розпуск парламенту, то тут питання в тому, що буде робити парламент», — сказав радник.

За його словами, прикладом негативного кроку з боку депутатів є законопроект про президента, який на засіданні 22 квітня закликала ухвалити віце-спікерка парламенту Оксана Сироїд.

На переконання Разумкова, такий закон суттєво обмежив би владу Зеленського та не дав йому виконати обіцянки, озвучені виборцям.

Читайте також: Разумков пояснив, чому хочуть провести інавгурацію Зеленського 19 травня

«Окремі народні депутати, представники керівництва парламенту говорили про те, що можна спробувати ухвалити цей закон, який фактично не лише обмежував права та обов'язки президента, але й певною мірою порушував Конституцію. Адже багато з цих функцій, які хотіли спростити ймовірним законом, вони належать до конституційних повноважень президента — і в такий спосіб відбувалася ліквідація інституту президентства, переходили ледь не до парламентської республіки», — сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді вже зареєстровано кілька проектів постанов щодо дати проведення інавгурації. Депутати пропонують, зокрема, призначити її на 19, 20 травня або 26 травня. Проект постанови про призначення дати інавгурації на 1 червня відкликали.

Водночас Зеленський наполягає на даті 19 травня, і звернувся до ВР з вимогою призначити інавгурацію саме на цей день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-