В українському представництві при ООН розповіли, що робитиме Єльченко на Ямайці

В українському представництві при ООН розповіли, що робитиме Єльченко на Ямайці

Ексклюзив
Укрінформ
Призначення постпредів ООН за сумісництвом послами сусідніх чи географічно близьких країн, які не мають дипломатичного представництва, це світова практика.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу розповів речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Україна не може собі дозволити мати дипломатичні представництва у всіх країнах світу. Тому ми використовуємо інститут послів-сумісників, коли паралельно із виконанням обов’язків на основному місці (в країні чи при міжнародній організації) також представляються інтереси України в сусідній або географічно близькій державі або державах. Це світова практика", - пояснив він.

Ніколенко зазначив, що Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко продовжуватиме працювати в Нью-Йорку в ООН, але поряд з цим представлятиме інтереси України й в Ямайці за сумісництвом.

"Призначення українського постпреда при ООН свідчить, що наша держава прагне поглиблювати відносини із Карибським регіоном. Маючи акредитованого посла, матимемо набагато більше можливостей для розвитку українсько-ямайських відносин", - зауважив дипломат.

Читайте також: Речника української місії обрали віце-головою комітету ООН з інформації

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня Президент України Петро Порошенко призначив Постійного представника України при ООН Володимира Єльченка послом України на Ямайці за суміщенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-