Савченко заявила про свої амбіції: готова очолити Міноборони або МЗС

Савченко заявила про свої амбіції: готова очолити Міноборони або МЗС

Укрінформ
Позафракційний народний депутат Надія Савченко вважає, що може бути корисною новообраному президенту України Володимиру Зеленському як глава Міноборони або Міністерства закордонних справ.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Савченко корисна Зеленському як міністр оборони або міністр закордонних справ", – підкреслила вона.

Водночас депутат зазначила, що особисто із Зеленським не спілкувалася.

"У мене були розмови з людьми Зеленського, але з ним самим я не спілкувалася", – додала Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня Броварський суд Київської області ухвалив рішення звільнити з-під варти голову "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана та народного депутата Надію Савченко. Суд ухвалив таке рішення через те, що термін запобіжного заходу закінчився, а новий не було обрано. При цьому не було застережень щодо вільного пересування звільнених.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ "Майорське". За інформацією правоохоронних органів, він намагався вивезти з окупованої території Донецької області велику партію зброї. Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів.

Читайте також: Суд відмовився розглядати повторний арешт Савченко та Рубана

Савченко вважають спільницею Рубана. 22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на зняття з неї депутатської недоторканності, притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання й арешт. Того ж дня її затримали.

Савченко інкримінують низку злочинів, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України, зокрема вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-