У Штатах радник Зеленського обговорив з міністром енергонезалежність України

У Штатах радник Зеленського обговорив з міністром енергонезалежність України

Укрінформ
Радник новообраного президента України Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк обговорив з міністром енергетики США Ріком Перрі посилення енергетичної незалежності України.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Зеленського.

«Україні та Європі в цілому важлива роль Сполучених Штатів у диверсифікації постачання енергоресурсів. Це знижує політичні ризики та здешевлює енергоресурси для споживачів», – зазначив Данилюк.

За даними прес-служби, під час зустрічі йшлося про залучення інвестицій у збільшення видобутку природного газу в Україні, можливі шляхи постачання американського скрапленого природного газу, а також реформування ринку газу в Україні, включно з НАК «Нафтогаз».

Крім цього, учасники зустрічі обговорили співпрацю у сфері ядерної енергетики, зокрема підвищення надійності та ефективності діючих ядерних блоків, а також розвиток напрямку розробки та будівництва малих модульних реакторів.

Читайте також: Одним із перших кроків Зеленського буде підготовка до саміту Україна-ЄС — Данилюк

Зазначається, що зустріч відбулася 2 травня у Брюсселі в рамках форуму ЄС-США з енергетичної безпеки. На ній також були присутні посол США в Європейському Союзі Ґордон Сондланд, представники Міністерства енергетики США, радник Зеленського Руслан Рябошапка, посол України в Королівстві Бельгія, представник України при ЄС Микола Точицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-