Одним із перших кроків Зеленського буде підготовка до саміту Україна-ЄС — Данилюк

Одним із перших кроків Зеленського буде підготовка до саміту Україна-ЄС — Данилюк

Укрінформ
Одним із перших кроків Володимира Зеленського на посаді глави держави буде підготовка до саміту Україна-ЄС.

Про це заявив член команди Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк на брифінгу в Брюсселі, який транслював телеканал "112 Україна". За словами радника новообраного Президента, це питання було обговорене під час зустрічей з європейськими колегами.

Також Данилюк додав, що в липні відбудеться конференція в Торонто, де буде обговорюватись, допомога країн-партнерів України у просуванні реформ. За словами радника, у цій події, ймовірно, візьме участь Зеленський.

Як зазначив ще один радник Зеленського, Руслан Рябошапка, на зустрічах з європейськими партнерами у Брюсселі обговорювалося і питання звільнення українських військовополонених моряків та всіх українців, які “перебувають в заручниках у російської сторони”.

"Це теж є одним із пріоритетів, у тому числі, на зовнішньополітичному напрямку разом із відновленням ефективної роботи в рамках нормандського формату і повернення наших полонених", - сказав Рябошапка.

Читайте також: Команда Зеленського обіцяє поновити відповідальність за незаконне збагачення

Як повідомляв Укрінформ, радники обраного Президента Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка на запрошення європейської сторони взяли участь у засіданні політико-безпекового Комітету ЄС та провели низку двосторонніх зустрічей із зовнішньополітичними радниками, зокрема, Президента ЄК Жан-Клода Юнкера, Президента Європейської Ради Дональда Туска, з представниками команд європейських комісарів. У зустрічі також брали участь 28 послів країн Євросоюзу. Радники представили програму команди обраного Президента, зокрема, у продовженні реформ та розв'язанні проблем безпеки, включаючи енергетичну безпеку України.

Фото: @kmathernova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-