Експерт розцінює дзвінок Трампа Зеленському як добрий знак

Експерт розцінює дзвінок Трампа Зеленському як добрий знак

Укрінформ
Сполучені Штати й західні союзники України продовжать підтримку реформ і демократії в Україні незалежно від того, хто здобуде перемогу на парламентських виборах, і які політичні сили сформують новий Кабінет міністрів.

Таке переконання висловив в інтерв'ю Укрінформу старший науковий співробітник Німецького фонду Маршалла в США (м. Вашингтон) Джонатан Катц.

"Дуже важливо, що Вашингтон, Брюссель, інші західні партнери України висловили єдиний і послідовний меседж, що наша підтримка буде незмінною незалежно від того, хто переможе на (парламентських – ред.) виборах та хто сформує новий український уряд. І я думаю, що це відбуватиметься також впродовж наступних кількох місяців (перед виборами до Верховної Ради – ред.)", - зауважив експерт.

Водночас, він зазначив, що подальше сприяння реформам в Україні з боку США – річ дійсно важлива. "Потрібно сприяти імплементації реформ, зміцнювати оборону й безпеку країни. Тож, необхідно зберегти цей рівень підтримки, який є надзвичайно високим, під час президентства Володимира Зеленського", - підкреслив він.

Американський експерт також висловив тверде переконання, що в разі, якщо нова влада в Україні потребуватиме більшої економічної допомоги для зміцнення економіки, США мають підставити плече. За його словами, Україна також може очікувати на додаткову підтримку Вашингтона у реформі судової системи.

Читайте також: Одним із перших кроків Зеленського буде підготовка до саміту Україна-ЄС — Данилюк

"До того ж, надзвичайно важливо, що президент Трамп уже зателефонував і привітав новообраного президента Зеленського, і це гарний знак", - зауважив американський експерт.

 Фото: German Marshall Fund

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-