У США розповіли, як РФ порушує релігійні свободи у Криму і на Донбасі

У США розповіли, як РФ порушує релігійні свободи у Криму і на Донбасі

Доповідь
Укрінформ
Вашингтон розкритикував переслідування Кремлем релігійних меншин - як на території РФ, так і в окупованих районах Донбасу та в Криму.

Про це йдеться в останній доповіді Комісії США з питань міжнародної релігійної свободи (USCIRF), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Російське законодавство орієнтується на "екстремізм" без належного визначення цього терміну, що дає можливості державі переслідувати широкий спектр ненасильницької, неполітичної релігійної діяльності", - зауважується в доповіді.

У цьому зв'язку наводяться випадки переслідувань представників церкви саєнтології, свідків Єгови, ісламського місіонерського руху Джамаат Табліг, послідовників турецького богослова Саїда Нурсі тощо.

Читайте також: Кримські окупанти відмовили у реєстрації української церкви на півострові

Окрема увага звертається на переслідування релігійних меншин на Кримському півострові, а також в окупованих районах Донбасу.

"В окупованому РФ Криму російська влада продовжує викрадати, катувати й ув'язнювати кримськотатарських мусульман", - зазначається в документі. Крім того, на сході України триває експропріація церковних будівель та залякування релігійних громад, указали в USCIRF.

Доповідь містить заклики до Москви внести зміни до закону про екстремізм, а також інших законодавчих актів, які використовуються для переслідування релігійних меншин. США також закликають владу РФ не перешкоджати присутності міжнародних спостерігачів в окупованому Криму для перевірки дотримання світових стандартів прав людини та релігійної свободи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-