Кримські окупанти відмовили у реєстрації української церкви на півострові

Кримські окупанти відмовили у реєстрації української церкви на півострові

Укрінформ
В окупованому Криму "влада" відмовила архієпископу Клименту у визнанні і реєстрації представництва УПЦ на півострові.
Про це повідомляє громадська організація КримSOS.

"Окупаційне "управління міністерства юстиції РФ по Криму" відмовило в реєстрації релігійної організації "Українська православна парафія святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги" за заявкою архієпископа Климента", - інформує КримSOS з посиланням на ЗМІ окупованого РФ Криму.

В офіційній відповіді чиновники окупаційного уряду не називають конкретні причини, на підставі яких було відмовлено в реєстрації в Криму представництва УПЦ. У відповіді вони лише посилаються на "ч.1 ст. 12 відмова Федерального закону від 26 вересня 1997 року № 125-ФЗ "Про свободу совісті і релігійні об'єднання".

Читайте також: Влада Криму через "суд" намагається відібрати храм ПЦУ

У зазначеній статті закону, зокрема, йдеться, що підставою для відмови в реєстрації може бути "невідповідність цілей організації Конституції Росії, неправомочність засновника, чи невизнання створюваної організації як релігійної".

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого 2019 року "влада" в Криму направила припис про "звільнення приміщень" Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі, в якому проходили богослужіння УПЦ.

13 лютого в російському Мінмайна Криму пояснили вимогу до Кримської єпархії УПЦ КП залишити будівлю Кафедрального собору в Сімферополі закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла до новоствореної Православної церкви України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-