Паспорти РФ на Донбасі: звернення Ради до світу включили у порядок денний

Паспорти РФ на Донбасі: звернення Ради до світу включили у порядок денний

Укрінформ
Верховна Рада включила до порядку денного для ухвалення рішення проект постанови №10259.
За це рішення проголосували 232 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це питання авторитету України і підтримки наших громадян на окупованих територіях", - сказав Голова ВР Андрій Парубій.

Після цього Рада перейшла до обговорення проекту постанови "Про звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Ради Європи та їхніх парламентських асамблей, Європейського парламенту, Міжпарламентського союзу, парламентів та урядів країн ЄС, США, Канади, Північноатлантичного альянсу, дипломатичних представництв іноземних держав в Україні щодо злочинного рішення керівництва Російської Федерації про видачу російських паспортів громадянам України на окупованих Росією територіях Донбасу". З трибуни парламенту документ представляє перший віце-спікер Ірина Геращенко.

Читайте також: Рада сьогодні може звернутися до світу через путінський указ про паспорти в ОРДЛО

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Україна та багато демократичних країн світу засудили це рішення Кремля.

Також 25 квітня відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу через указ Путіна про видачу російських паспортів жителям цих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-