Рада сьогодні може звернутися до світу через путінський указ про паспорти в ОРДЛО

Рада сьогодні може звернутися до світу через путінський указ про паспорти в ОРДЛО

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій планує запропонувати депутатам включити до порядку денного сесії питання про звернення до міжнародних партнерів у зв’язку з указом президента РФ Володимира Путіна щодо спрощення процедури надання паспортів Росії жителям окупованого Донбасу.

Про це спікер заявив на початку вечірнього засідання парламенту у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На 16.30 внесемо у порядок денний наше спільне звернення по незаконних діях російського агресора», - сказав Парубій.

При цьому він уточнив, що це питання може бути включено до порядку денного після розгляду законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе: “Паспортизація” Донбасу – новий виток гібридної атаки РФ

«Після цього законопроекту я запропоную включити у порядок денний для прийняття рішення наше звернення. Якщо ми не встигнемо прийняти його сьогодні, то потім доведеться чекати два тижні», - сказав Парубій.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Україна та багато демократичних країн світу засудили це рішення Кремля.

Також 25 квітня відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу через указ Путіна про видачу російських паспортів жителям цих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-