Климпуш-Цинцадзе: “Паспортизація” Донбасу – новий виток гібридної атаки РФ

Климпуш-Цинцадзе: “Паспортизація” Донбасу – новий виток гібридної атаки РФ

Укрінформ
Рішення Кремля про спрощений порядок видачі російських паспортів українцям, що мешкають на окупованих територіях, – це новий виток гібридної атаки проти України.  

Про це у Facebook написала віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Такі дії повністю суперечать духу Мінських домовленостей. Це створення підґрунтя для можливості введення Кремлем додаткових військ на терени України", - переконана Климпуш-Цинцадзе.

Вона запевнила, що "ці маніпулятивні кроки Путіна не зупинять нас на шляху до членства в ЄС".

"Ми вже ініціювали з цього приводу обговорення з нашими міжнародними партнерами. Ми використовуємо всі важелі впливу для того, щоб отримати цілковите засудження таких дій Російської Федерації стосовно наших громадян, що проживають на окупованій території. Розраховую на підтримку наших міжнародних партнерів", - зазначила віце-прем'єр, додавши, що демократичний світ має засудити дії Кремля.

Читайте також: В ОРДЛО вже склали списки для отримання паспортів РФ - експерт

“Наше спільне завдання – не допустити, щоб на території України утворилося щось подібне на те, що утворилося в Абхазії чи Південній Осетії", - наголошує Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, 24 квітня Путін підписав указ, згідно з яким мешканці окремих районів Донецької і Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийняття у громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Засідання Ради Безпеки ООН для обговорення ситуації на тимчасово окупованих територіях України заплановано на 25 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-