В ОРДЛО вже склали списки для отримання паспортів РФ - експерт

В ОРДЛО вже склали списки для отримання паспортів РФ - експерт

Укрінформ
Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський заявив, що на окупованих територіях вже склали списки для отримання російських паспортів.

Про це повідомляє 112 Україна.

"У мене є така інформація від партнерських правозахисних організацій, з якими співпрацює офіс із приводу моніторингу порушень прав на окупованих територіях, що на сьогодні списки людей, які бажають отримати паспорти, сформовані. Вони після травневих свят активно почнуть видачу цих паспортів - усе це прогнозовано, вони до цього готувалися", - заявив Лисянський.

За його словами, має місце чіткий сценарій. “Окупаційні адміністрації, які працюють у Луганській та Донецькій областях, до цього підготовлені, і цей указ є для них сигналом, щоб вони починали працювати. Інформація є у правозахисників, що такі списки складені, і людей запрошували, аби вони писали заяви, що бажають отримати ці паспорти. Ці заяви віддавалися представникам окупаційних адміністрацій”, - зазначив Лисянський, уточнивши, що сам цих списків не бачив.

Читайте також: Радбез ООН збереться на засідання щодо України через указ Путіна

Він також повідомив, що на окупованих територіях агітація за російські паспорти проводилася протягом двох років.

"У громадян України, які змушені проживати на окупованих територіях у Луганській та Донецькій областях, потреби в отриманні паспорта РФ немає. Якби вона була, вони б агітаційну кампанію не проводили, а просто пороздавали", - зауважив Лисянський.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України назвало юридично нікчемним указ Путіна про спрощену видачу паспортів РФ українцям із ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-