Парубій відкрив ранкове засідання Ради

Парубій відкрив ранкове засідання Ради

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання 25 квітня.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради оголошую відкритим", - сказав спікер.

У залі засідань зареєструвалося 350 народних депутатів. Дехто із парламентаріїв прийшов до зали засідань у футболках із написом "Нас єднає мова".

Засідання Верховної Ради / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

Пленарного четверга народні депутати планують завершити розгляд законопроекту № 5670-д “Про забезпечення функціонування української мови як державної” і вийти на голосування.

Так, Раді залишилося розглянути 17 поправок.

У першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року. Підготовка “мовного” законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок, які надійшли від народних депутатів.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Читайте також: Вакарчук закликає Раду ухвалити "мовний" закон: Це майбутнє української нації

У друге читання проекту закону парламентарії ввійшли 28 лютого. Окрім того, згідно з порядок денним, парламентарії мають намір включити до порядку денного для прийняття рішення кілька законодавчих ініціатив, зокрема проект постанови №10091 "Про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору”, якою передбачається проведення сесії у місті Києві 22-25 травня 2020 року, та законопроект №10180 "Про внесення змін до Закону України "Про протимінну діяльність в Україні" щодо удосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності".

Окрім того, у четвер Рада має розглянути у другому читанні законопроекти, пов'язані із реформою парламенту та блок питань паливно-енергетичного комплексу. Водночас планується розгляд проекту постанови №9329 "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року”, який так і не було розглянуто на засіданнях 18 січня і 5 лютого. Цим проектом передбачається звернутися до Кабінету міністрів з дорученням та окремо до Державної фіскальної служби і Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з рекомендацією запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-