Вакарчук закликає Раду ухвалити

Вакарчук закликає Раду ухвалити "мовний" закон: Це майбутнє української нації

Укрінформ
Лідер музичного гурту "Океан Ельзи", український музикант і виконавець Святослав Вакарчук закликає Верховну Раду ухвалити закон про мову, бо це не політичне рішення, а майбутнє української нації.ї

Про це він написав у четвер на своїй сторінці у Twitter.

"Закон про мову - не політичне питання! Це - майбутнє української нації! ВР - не підведи!" - наголосив Вакарчук.

Він нагадав, що у травні 1876 року Емським указом російський імператор Олександр ІІ заборонив українські книги, театр і пісні. Тому вкрай важливо, за словами Вакарчука, аби у 2019 році українська мова нарешті отримала належний статус у нашій багатонаціональній країні.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 25 квітня планує завершити розгляд у другому читанні та ухвалити в цілому законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Читайте також: "Мовний" закон: Геращенко сподівається на відповідальність депутатів

У першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року. Підготовка законопроекту про мову до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час Комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок, які надійшли від народних депутатів. Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-