Росія у Мінську відмовилася обговорювати звільнення українських заручників

Росія у Мінську відмовилася обговорювати звільнення українських заручників

Укрінформ
Росія на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську відмовилася обговорювати питання про звільнення українських політв'язнів та військовополонених.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

“Особлива тема: звільнення політв'язнів, заручників, військовополонених. Євген Марчук (представник України в ТКГ - ред.) прямо звернувся до представника РФ Бориса Гризлова з проханням негайного звільнення утримуваних, зокрема, моряків. Вибори закінчилися - й варто РФ припинити шантажувати Україну заручниками і розблокувати їх звільнення. На що отримали наступну відповідь: до закінчення судилищ над моряками не може бути ніяких звільнень, а потім, мовляв, побачимо”, - написала Геращенко.

Також, за її словами, українська сторона не отримала відповіді на вимогу припинити знущання над військовополоненими моряками і відмовитися від психолого-психіатричних експертиз, які є тортурами.

“РФ демонструє неготовність до компромісів, навпаки - поки що чітко прослідковується курс на замороження конфлікту”, - наголосила Геращенко.

Читайте також: Рішення щодо паспортів РФ на Донбасі юридично нікчемне і має бути скасоване — МЗС

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх утримують у СІЗО в Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-