Литва і Латвія засуджує російську

Литва і Латвія засуджує російську "паспортизацію" на Донбасі

Укрінформ
Глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс порівняв спрощену процедуру видачі російських паспортів для жителів окупованих районів Донбасу Росією з методами, які раніше були застосовані в грузинських Абхазії і Південній Осетії.

Про це він написав у Twitter.

“Росія застосовує "кращі практики", які були перевірені в грузинських Абхазії і Південній Осетії. Все це закінчилося окупацією 20% грузинської території. Це (рішення Путіна — ред.) нагадує лабораторію, де відверто порушують міжнародне право й запроваджують нову термінологію – "паспортизація" поряд з "кордонизацією". Це плачевно”, - повідомив Лінкявічюс.

Пізніше рішення Кремля також засудив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевичс.

"Я засуджую рішення Росії спростити процедуру видачі російського громадянства людям у східній частині України, яка утримується силами, яких підтримує Росія. Цей крок ще більше порушує територіальну цілісність України та зусилля щодо виконання Мінських домовленостей”, - написав він у Twitter.

Читайте також: Рішення щодо паспортів РФ на Донбасі юридично нікчемне і має бути скасоване — МЗС

Раніше президент РФ Володимир Путін підписав указ, який дозволяє жителям окупованої частини території Донецької та Луганської областей отримати російське громадянство у спрощеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-