Рада повинна зосередитись на євроінтеграційних законах — віце-прем'єр

Рада повинна зосередитись на євроінтеграційних законах — віце-прем'єр

Укрінформ
Верховна Рада повинна зосередитись на ухваленні євроінтеграційних законів, попри внутрішньополітичні зміни в країні, бо ці законопроекти наблизять нашу країну до ЄС.

На цьому наголосила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час засідання КМУ, повідомляє Урядовий портал.

“З боку уряду ми будемо наполягати на тому, щоб законопроекти, які чекають розгляду у Верховній Раді, були підтримані українськими парламентаріями. Таким чином ми виконаємо зобов’язання перед нашими громадянами і продовжимо рух на зближення з ЄС”, – підкреслила віце-прем’єр-мінстр.

Вона нагадала, що нині відповідальність за продовження європейського та євроатлантичного курсу країни покладена, передусім, на Кабінет міністрів і парламент. Відтак, законодавці та міністри повинні неухильно виконувати взяті на себе зобов’язання.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе: До виборів у Раду можемо багато зробити для вступу до ЄС і НАТО

“Наша послідовність та передбачуваність – принципово необхідні та важливі. Нам потрібно підтримувати серйозний зв’язок з ЄС та Північноатлантичним Альянсом і далі працювати над пріоритетами, які пов’язані з європейською інтеграцією”, – додала Климпуш-Цинцадзе.

Вона закликала колег зосередитись на виконанні Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, ухваленої наприкінці минулого року. Документ містить перелік із 57 законопроектів, які мають бути розглянуті в парламенті упродовж двох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-