Керівники Чехії та Угорщини привітали Зеленського з перемогою на виборах

Керівники Чехії та Угорщини привітали Зеленського з перемогою на виборах

Укрінформ
Глава Чехії Мілош Земан, прем'єр-міністр Андрей Бабіш, очільник МЗС Томаш Петршичек а також прем'єр Угорщини Віктор Орбан привітали переможця на президентських виборах в Україні Володимира Зеленського.
Про це повідомляє прес-служба уряду Угорщини.

"Дозвольте мені скористатися можливістю привітати вас з вашою великою перемогою на президентських виборах в Україні. Я розраховую на це і розраховую на співпрацю з вами. Бажаю вам всіляких успіхів у вашій відповідальній роботі", - йдеться у заяві.

Орбан підкреслив, що уряд Угорщини продовжить роботу над розвитком українсько-угорських відносин.

"В реалізації цих зусиль я розраховую на це, і розраховую на співпрацю з вами. Бажаю вам всіляких успіхів у вашій відповідальній роботі", - підсумував він.

Вище керівництво Чеської Республіки привітало Володимира Зеленського з обранням його на посаду Президента України та запросило до Праги, повідомляє кореспондент Укрінформу. «Своїм вибором ваші співгромадяни підтвердили незмінність свого прагнення побудувати демократичну, вільну, процвітаючу і мирну Україну, яка буде більше, ніж націоналістичними гаслами, займатися реальною прозорістю управління і поліпшенням життя кожної людини шляхом продовження впровадження глибоких структурних реформ», - йдеться у вітальній телеграмі президента ЧР Мілоша Земана, розповсюдженій його прес-службою. Земан назвав перемогу Зеленського «доказом волі більшості громадян України змінити поточну ситуацію і мало ефективне керівництво країни». Він також запевнив, що Чехія продовжуватиме підтримувати зусилля України щодо реформ та на її шляху європейським курсом. Чеський президент, за його словами, «дуже втішений позитивним розвитком України та поглибленням відносин між нашими країнами у всіх сферах». Чеський президент запросив Зеленського до Праги з офіційним візитом найближчим часом. Звершив привітання Земан словами: «Слава Україні!» У Twiter переможця привітав прем'єр Чехії Андрій Бабіш. «Вітаю Володимира Зеленського, нового Президента України. Він поведе свою країну в надзвичайно важкі часи, я бажаю йому сили на терпіння. Вірю, що він продовжить розпочаті реформи та успішне, відкрите співробітництво з ЧР. Україна нам дорога», - написав глава уряду. 

Читайте також: Президент Сербії привітав Зеленського

Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек у своєму Twitter також висловив сподівання, що «зусилля з проведення реформ не зменшаться». Глава МЗС відзначив, що Україна вже зробила великий прогрес у модернізації, наближенні до Європи, отримавши Угоду про асоціацію та безвіз. Але багато чого ще залишається зробити, додав він. Петршичек також зауважив, що вибори довели силу громадянського суспільства в Україні.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів Президента. За останніми даними ЦВК, Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, Петро Порошенко — 24,46%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-