Гройсман розповів, що Рада має встигнути до парламентських виборів

Гройсман розповів, що Рада має встигнути до парламентських виборів

Укрінформ
До парламентських виборів Верховна Рада повинна ухвалити Виборчий кодекс, внести зміни до Конституції щодо децентралізації, вдосконалити судову систему, а також здійснити реформу самого парламенту.

Про це Володимир Гройсман сказав у програмі "Свобода слова" в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До наступних парламентських виборів, які відбудуться у жовтні 2019 року, як заплановано, я думаю, що парламент ще може зробити багато правильних речей. Наприклад, я вважаю, що треба змінити виборчу систему. Якщо ми не змінимо виборчу систему в країні, то фактично новий парламент через два-три місяці буде нашим найбільшим розчаруванням", - сказав Гройсман.

Наступним важливим рішенням, яке Рада мусить встигнути ухвалити до жовтня, прем'єр вважає внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

"Ми маємо закріпити в Конституції децентралізацію - для мене це особлива та особиста реформа, з якою я прийшов працювати в уряд - для того, щоб реалізувати цю ідею. Цей процес конституційних змін треба здійснити, бо це важлива реформа, яка передає владу людям. І новий закон про вибори більше влади дасть людям. Тоді і місцева, і центральна влада буде більш ефективною і більш динамічною, на мій погляд", - уточнив Гройсман.

Окрім того, на думку глави уряду, парламентарії мають узятися за перезавантаження судової системи.

Читайте також: Немає жодних юридичних чи політичних підстав для розпуску Ради - Парубій

"Для мене відбуваються абсолютно незрозумілі речі, ми вже не вперше з ними стикаємося, і думаю, суспільство це теж відчуває, - це абсолютна вакханалія, якою є деякі рішення наших судів. Фактично це призводить до того, що система судочинства в Україні не працює. Якщо на рівні перезавантаженого Верховного Суду ми бачимо рішення, які в принципі викликають повагу, в більшій частині, то суди приймають рішення, наприклад, зупинити дію повноважень уряду", - зазначив премʼєр.

На його думку, ВР має ухвалити низку важливих економічних законів, а також здійснити реформу самого парламенту.

"Я гаряче підтримую голову парламенту Андрія Парубія в тому, що треба здійснити реформу самого парламенту. Повірте, так виписані процедури, що боротися за якісь закони рік-півтора - у нас просто немає часу. І я вважаю, що треба змінювати систему прийняття рішень у парламенті... Потрібні швидкі рішення, які мають бути професійними. Більше того, уряд повинен мати повноваження коригуючих дій, щоб забезпечити запит суспільства з багатьох питань", - підсумував Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-