Немає жодних юридичних чи політичних підстав для розпуску Ради - Парубій

Немає жодних юридичних чи політичних підстав для розпуску Ради - Парубій

Укрінформ
Розпуск парламенту президентом можливий лише на чітко визначених у Конституції підставах, жодної з яких наразі немає.

Про це заявив на брифінгу в понеділок, 22 квітня, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання розпуску парламенту не є забаганкою будь-якого президента, розпуск може відбутися виключно на умовах, зазначених у Конституції", - сказав Парубій.

Він нагадав, що президент може розпустити парламент, якщо протягом 30 днів у Верховній Раді України не сформовано коаліцію депутатських фракцій, коли протягом 30 днів Верховна Рада не може розпочати роботу або коли протягом шістдесяти днів після відставки Кабінету Міністрів не сформовано новий уряд.

"Жодної з цих умов на сьогодні немає", - зазначив Голова Верховної Ради.

Читайте також: Рада у четвер може взятися за закон про імпічмент

Він додав, що розпуск Верховної Ради також неможливий за 6 місяців до завершення каденції. За словами Парубія, юристи дискутують, чи йдеться про день виборів 27 жовтня, чи про день складання присяги 27 листопада, але в будь-якому разі 27 травня жодних передумов для розпуску парламенту не залишиться.

"Тому це насправді чергова політична дискусія, яка не матиме будь-якого продовження. Жодних юридичних чи політичних підстав для цього (розпуску парламенту - ред.) немає", - резюмував Парубій.

21 квітня відбувся другий тур виборів Президента України. За результатами вже опрацьованих ЦВК понад 98% електронних бюлетенів, за Володимира Зеленського віддали свої голоси 73,19% виборців, за Петра Порошенка - 24,48%. Явка виборців становила 62,07%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-