Рада у четвер може взятися за закон про імпічмент

Рада у четвер може взятися за закон про імпічмент

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключає, що у четвер парламент може розпочати розгляд законопроекту, який передбачатиме зокрема і процедуру імпічменту президента.

Про це спікер розповів під час брифінгу після Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас зареєстровано близько 5 законопроектів про імпічмент, але мені подобається системний підхід заступник Сироїд (заступника Голови ВР Оксани Сироїд – Ред.). Вона пропонує закон про президента в цілому, де передбачається скоригувати всі неточності, які є у взаємовідносинах між гілками влади, де, власне, імпічмент є одним з розділів того закону. Фактично вона пропонує більш системний підхід. І ми сьогодні чули цю пропозицію й від інших фракцій опозиції. Я їм сказав, що якщо законопроект, який вони пропонують «Про президента» буде підтриманий комітетом у середу, то в четвер ми зможемо запропонувати включити його в порядок денний сесії для прийняття рішення. Фактично ми зможемо розпочати роботу над ним у четвер»,- пояснив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу", що однією з перших його ініціатив на президентському посту буде закон про імпічмент глави держави.

Читайте також: Парубій перерахував фракції, які точно підтримають мовний закон

111-я стаття Конституції України передбачає можливість імпічменту президента, проте в країні досі немає закону, який регулював би цю процедуру.

9 квітня про необхідність закону про імпічмент висловився і Президент України Петро Порошенко. Проте, зазначив він, поки рано знімати вето з того законопроекту про відсторонення Президента від посади, який вже розглядався у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-