Зеленський готується укласти контракт з лобістами зі Штатів

Зеленський готується укласти контракт з лобістами зі Штатів

Документ
Укрінформ
Американська компанія Signal Group Consulting LLC, яка надає лобістські послуги у США, у процесі укладання контракту з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським.

У ньому йдеться про організацію урядових та експертних зустрічей у США та підвищення авторитету шоумена, зазначається у реєстраційній заяві від 12 квітня 2019 року на урядовому сайті FARA.gov, де згідно із законом про реєстрацію іноземних агентів, повинні реєструватися всі лобісти, які працюють в інтересах закордонних замовників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Контракт перебуває у процесі схвалення. Щойно він вступить у дію, Signal Group Consulting LLC видозмінить частину B та надасть ухвалений контракт. Оплата: $60 тисяч”, - йдеться у документі.

Читайте також: У Зеленського представили антикорупційну стратегію

Водночас у секції вибору типу співпраці зазначено, що договір про розуміння між компанією, що реєструється, та закордонним керівником (замовником) не є результатом ані письмового договору, ані згоди у листуванні. Таким чином, йдеться лише про усну домовленість. У графі замовника зазначено: “Володимир Зеленський - Слуга Народу, на замовлення Маркуса Коена”. 

У заявці також йдеться про спектр послуг, які компанія планує надати замовнику. До них входять “організація програми зустрічей для зв’язків з громадськістю та урядових зв’язків”, “представлення закордонного замовника та його команди американській пресі”, “сприяння організації інтерв’ю та зустрічей з експертними колами”, “надання стратегічних порад щодо американських ЗМІ та урядових відносин”. 

У графі “мета замовника” зазначено: “Підвищити авторитет Володимира Зеленського - Слуги Народу”.

Читайте також: У Зеленського запевняють, що продовжуватимуть співпрацю з МВФ

Раніше ЗМІ повідомляли, що команда Зеленського найняла лобістську фірму Signal Group Consulting з Вашингтону, аби покращити свій міжнародний імідж та організувати зустрічі членів свого штабу з чиновниками в США. Підтвердження цього журналісти отримали від представника фірми Джона Проктера.

У штабі Зеленського заперечили цю інформацію, повідомивши, що не залучали ніяких лобістських компаній у США і не мають контракту з компанією «Сигнал Груп». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-