У

У "нормандському форматі" підпишуть документи про виведення військ РФ — Порошенко

Укрінформ
У травні-червні 2019 року відбудеться саміт "нормандського формату", на якому планується вирішити питання щодо виведення російських військ із території України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у політичному ток-шоу "Пульс" на телеканалі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уже в травні або на початку червня будуть підписані документи "нормандського формату", якими буде передбачено виведення російських військ із української території, виведення важкої техніки, артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань та прийняття рішення щодо введення блакитних шоломів Організації об'єднаних націй", - сказав Президент.

Читайте також: Порошенко сказав, коли та де планується наступне засідання "нормандського формату"

За його словами, така угода не укладалася раніше, тому що "Путін дуже чекав, що в Україні буде обрано іншого президента - слабкого, можливо, некомпетентного, можливо, непрофесійного, щоб миротворчі сили були в нас лише як ескорт-сервіс для спостерігачів ОБСЄ, які будуть працювати з дев'ятої до шостої".

"Звичайно, що нам треба справжній мир, нам треба справжня деокупація цих територій, нам треба у тому числі й контроль міжнародними силами Ради безпеки ООН неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону для того, щоб не відбувалося інфільтрації на нашу територію. І після того, як будуть сформовані безпекові компоненти, ми почнемо врегулювання політичного процесу шляхом місцевих виборів",- додав Глава держави.

При цьому він висловив переконання, що Україна в найкоротші терміни матиме можливість "поставити питання про те, щоб на українську землю прийшов спочатку мир, а потім почалася деокупація".

Глава держави нагадав, що з 18 квітня заплановано оголошення Великоднього режиму припинення вогню на Донбасі.

"18 числа, післязавтра, планується оголосити Великоднє припинення вогню. Ми сподіваємося, що нарешті воно запрацює", - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-