Порошенко сказав, коли та де планується наступне засідання

Порошенко сказав, коли та де планується наступне засідання "нормандського формату"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що після його переобрання відкриється вікно можливостей для "нормандського формату" і зустріч на найвищому рівні може відбутися у Франції.

Про це він сказав за допомогою відеозв'язку з Парижа в ефірі телеканалу "Інтер" за підсумками зустрічей з Президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше питання, яке я піднімав на переговорах з лідерами Європи - це встановлення миру... Ми отримали чітке повідомлення, що одразу ж після мого переобрання у нас, ми переконані, відкривається вікно можливостей і буде скликано засідання на найвищому рівні "нормандського формату". Найбільш ймовірно, це відбудеться у Франції, якраз в п'яту річницю створення "нормандського формату ", - сказав Порошенко.

Читайте також: Президент обговорив з Меркель і Макроном звільнення українських політв'язнів

Як відомо, вперше зустріч у "нормандському форматі" (Україна, Франція, Німеччина, Росія) відбулася 6 червня 2014 року, в містечку Бенувіль у Франції.

31 грудня 2018 року в Україні розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, перший тур яких відбувся 31 березня.

7 квітня 2019 року Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати першого туру виборів, згідно з якими до другого туру вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний Президент Петро Порошенко. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-