Україна у будь-якому разі продовжить курс на ЄС і НАТО – американський експерт

Україна у будь-якому разі продовжить курс на ЄС і НАТО – американський експерт

Укрінформ
Якими би різними не були курси кандидатів у Президенти України, держава в будь-якому разі продовжить курс на ЄС і НАТО, оскільки ця траєкторія зараз визначається потужним консенсусом у народі.

Таку оцінку висловив в інтерв'ю Укрінформу виконавчий віце-президент аналітичного центру "Атлантична рада" (м. Вашингтон) Деймон Вілсон.

"Досі було дуже чітко визначено, куди прямує країна. Люди хочуть більших, не менших можливостей, більших, не менших зрушень у їхньому житті. І як ми побачили в усіх останніх соцопитуваннях, все більше людей в країні висловлюється за Євросоюз і НАТО", - зазначив американський експерт.

Нинішня реальність в Україні є демократичною, і важливо, "щоби політичні лідери реагували на те, як в Україні змінюється і розвивається громадська думка", - підкреслив Вілсон.

"Отже, я впевнений у траєкторії України як нації політичної реальності", - зауважив він.

Зараз, за його словами, існує дуже чітке відчуття української ідентичності, української гордості, української державності.

"Ці лідери (на виборах в Україні – ред.) могли би мати різні напрями розвитку, але чи могло би це принципово змінити траєкторію України? Я так не вважаю. Думаю, що траєкторія України зараз керується досить потужним консенсусом, який розвивається серед її народу", - наголосив віце-президент Атлантичної ради США.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, перший тур яких відбувся 31 березня 2019 року. 7 квітня Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати першого туру виборів, згідно з якими до другого туру вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний Президент Петро Порошенко. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.

Читайте також: Здорова демократія в дії: віце-президент "Атлантичної ради" про українські вибори

7 лютого Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований Президентом Порошенком. 19 лютого Президент підписав зміни до Конституції щодо курсу на ЄС і НАТО.

Пізніше, у березні 2019 року, Порошенко повідомив, що Україна до 2023 року буде готова подати заявку на вступ до ЄС та НАТО.

Водночас інший кандидат в Президенти Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Україна", яке вийшло 7 квітня, заявив, що підтримує курс України до НАТО, однак сам вступ до Альянсу, за його словами, має відбутися "через референдум".

Другий тур виборів відбудеться 21 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-