Здорова демократія в дії: віце-президент

Здорова демократія в дії: віце-президент "Атлантичної ради" про українські вибори

Укрінформ
Несподівані повороти на президентських виборах в Україні, реакція людей і непередбачуваний результат є ознаками здорової демократії в найбільшій країні Європи, яка донедавна не могла позбутися радянської спадщини.

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу виконавчий віце-президент аналітичного центру "Атлантична рада" Деймон Вілсон.

"Мене дуже надихає побачити в Україні здорову демократію в дії, побачити несподівані повороти, реакцію людей і просто непередбачуваність процесу", - зауважив американський експерт.

Водночас він нагадав, що Україна обирає по-справжньому, хоча й "у тіні Кремля", в розпал конфлікту на сході та на тлі російської анексії Криму. Крім того, за його словами, Україні було важко впродовж кількох десятиліть пострадянської незалежності.

Читайте також: ENEMO про вибори в Україні: порушення характерні для всіх молодих демократій

"Тепер ми бачимо, що одна з найбільших країн Європи діє як європейська нація. І це приголомшливо", - підкреслив віце-президент Атлантичної ради США.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, перший тур яких відбувся 31 березня.

7 квітня 2019 року Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати першого туру виборів, згідно з якими до другого туру вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний Президент Петро Порошенко.

Другий тур виборів відбудеться 21 квітня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-