В Альянсі оцінили закріплення в Конституції курсу України до НАТО

В Альянсі оцінили закріплення в Конституції курсу України до НАТО

Укрінформ
У Північноатлантичному альянсі оцінили закріплення в Конституції України курсу на членство в Європейському союзі і НАТО, повідомила директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова.

"Безумовно, так. Ми побачили це, ми відзначили це доповнення Конституції, ми в НАТО визнаємо бажання України приєднатися до Альянсу", - зазначила вона в інтерв'ю Радіо НВ, повідомляє “Новое время”.

Маронкова повідомила, що між НАТО і Україною ведеться тісна співпраця для забезпечення виконання реформ, необхідних для майбутнього членства країни в Альянсі.

"Немає якихось манівців, щоб коротше дійти до членства. Є відповідні інструменти, процеси, які повинні існувати. І це має узгоджуватися з Національним планом заходів [в рамках Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО], це має відповідати взаємодії між українськими лідерами та керівництвом Альянсу", - сказала директор Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Читайте також: "Почитайте матчастину": Порошенко сказав, коли буде референдум щодо НАТО

На завершення вона підкреслила, що відносини між Україною і Альянсом розвиваються "дуже активно і динамічно".

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада затвердила ініційовані президентом Петром Порошенком зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на членство в Євросоюзі і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-