"Почитайте матчастину": Порошенко сказав, коли буде референдум щодо НАТО

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що референдум щодо членства в НАТО відбудеться, коли наша держава підготується до вступу.
Про це він сказав під час виступу на 12-му Київському Безпековому Форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Референдум "чи ще щось" глава держави вважає відтягуванням прийняття рішення. "Референдум і так буде – почитайте матеріальну частину... Референдум буде тоді, коли ми підготуємось до вступу і коли Україна, народ буде вносити зміни до Конституції, делегуючи частину суверенних повноважень ", - сказав Порошенко.

Президент також зауважив, що 11 квітня підписав указ про запуск річної національної програми зміцнення партнерства між Україною та НАТО, у якій чітко розписано, що саме до 2020 року потрібно зробити, щоб у 2023 році відповідати критеріям, які дозволять підписати план дій щодо членства.

Порошенко наголосив, що лише повноправне членство в ЄС та Північноатлантичному альянсі остаточно гарантуватиме незалежність української держави.

Читайте також: Альтернативи миротворчій місії ООН на Донбасі поки немає - Порошенко

Також Порошенко акцентував увагу, що збирається забезпечити успішне виконання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом: "В 2023 році, коли буде завершено цей етап реформ, щоб ми мали відповідність критеріям і подали щодо членства в Євросоюзі".

Крім того, Порошенко зауважив, що 21 квітня під час другого туру виборів українцям треба підтвердити європейський і євроатлантичний курс держави.

"Проголосувати за наш курс на ЄС та НАТО – саме це буде потужним сигналом Путіну, тому, хто точно прийшов не по Крим і Донбас – він їм не потрібен – а по всю Україну. Саме це вибори Путін розглядає як вирішальну битву за всю Україну", - додав Президент.

Київський Безпековий Форум започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Він є щорічним заходом, дискусією на високому рівні, щодо актуальних питань національної безпеки, Чорноморського регіону, питань безпеки у Європі та глобальної безпеки у світі. Питання, які обговорюються під час Київського Безпекового Форуму, торкаються вирішення регіональних конфліктів, економічної та енергетичної безпеки, кібербезпеки, проблеми організованої злочинності, торгівлі людьми, нелегальної міграції та біженців. Учасники заходу намагаються знайти рішення для подолання актуальних проблем управління кордонами, корупції, тероризму, нерозповсюдження ядерної та звичайної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-