Альтернативи миротворчій місії ООН на Донбасі поки немає - Порошенко

Альтернативи миротворчій місії ООН на Донбасі поки немає - Порошенко

Укрінформ
Кращого рішення, ніж направлення миротворчої місії ООН на Донбас, поки що не існує.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав під час виступу на 12-му Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Разом з нашими партнерами по НАТО ми відновили армію, зробили її здатною захистити від агресора, разом з нашими друзями по нормандському формату і США напрацювали дієвий план щодо окупованої частини Донбасу. На сьогодні я не чую жодних альтернативних пропозицій. Наш план - це багатостороння класична миротворча місія "блакитних шоломів" під егідою Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй та дорожня карта імплементації усіх без виключення Мінських домовленостей, включно з виведенням іноземних військ”, - сказав Порошенко.

Водночас він наголосив, що ослаблена, розсварена після виборів Україна з недосвідченим президентом може стати нагодою для Путіна йти уперед.

“Хижаки, як правило, нападають на жертву саме тоді, коли вона поранена і слабка. Якщо Верховний Головнокомандувач не розставляє червоні лінії, то це запрошення Путіну до агресії проти нас”, - сказав Президент

Читайте також: Якщо РФ заветує рішення по "блакитних шоломах", будуть санкції — Порошенко

Як повідомлялося, офіційний Київ наполягає на розгортанні місії та розміщенні миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу і ділянці російсько-українського кордону протяжністю 420 км, а також наділення їх широкими правами. Однак Росія заявляє, що миротворці ООН повинні займатися тільки забезпеченням охорони спостерігачів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-