Якщо РФ заветує рішення по

Якщо РФ заветує рішення по "блакитних шоломах", будуть санкції — Порошенко

Укрінформ
Якщо Росія заблокує рішення щодо направлення миротворчої місії ООН на Донбас на засіданні Ради безпеки ООН, до РФ будуть застосовані чергові санкції.

Про це заявив у середу в ефірі радіо НВ Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо РФ заветує рішення по "блакитних шоломах", будуть санкції. І санкції будуть в дуже чутливих для РФ сферах - фінансових. Наприклад, арешт активів найближчого оточення Путіна. Кожного дня ціна, яку платить РФ за свої дії щодо України, має збільшуватися. І я знаю, як це зробити", - сказав Порошенко.

Він ще раз підкреслив, що "блакитні шоломи" на Донбасі мають бути традиційною місією з правом застосовувати силу. "Сила застосовується до незаконних збройних формувань. Таким чином ми забезпечуємо безпеку українців, які перебувають на окупованій території, і вичавлюємо звідти окупаційні війська. Це концепція Петра Порошенка. І її підтримали західні партнери", - сказав глава держави.

Читайте також: Порошенко: Я твердо налаштований на перемогу, бо знаю ціну за поразку України

При цьому він звернув увагу на те, що в разі, якщо до влади прийдуть "некомпетентні люди", то санкції щодо Росії будуть скасовані. "Якщо вони вже роблять заяви, що вони вестимуть переговори з так званими лідерами так званих "ЛНР" і "ДНР", до чого це призведе. Ви даєте всьому світові сигнал, що це не російська фейкова війна, що РФ тут на Донбасі ні до чого, вона не є окупантом, ви виводите Росію за дужки, і стверджуєте, що в Україні є громадянська війна і ми маємо домовитися з сепаратистами, які насправді є маріонетками в руках своїх російських власників", - наголосив Президент.

Як повідомлялося, офіційний Київ наполягає на розгортанні місії та розміщенні миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу і ділянці російсько-українського кордону протяжністю 420 км, а також наділення їх широкими правами. Однак Росія заявляє, що миротворці ООН повинні займатися тільки забезпеченням охорони спостерігачів ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-