Депутату від Опоблоку вимкнули мікрофон у Раді за неетичну поведінку

Депутату від Опоблоку вимкнули мікрофон у Раді за неетичну поведінку

Укрінформ
У Верховні Раді під час розгляду поправок до "мовного" законопроекту вимкнули мікрофон народному депутату Василю Німченку ("Опозиційний блок") за неетичне спілкування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так під час розгляду однієї з поправок, голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький зазначив, що у сесійній залі "є багато людей, які не бажають захистити українську мову і хочуть, щоб вона була знищена".

Німченко сприйняв це висловлювання на свою адресу, заявивши, що Княжицький стверджує, що нібито в сесійній залі є люди, які "запрошують окупантів". При цьому, звертаючись до голови профільного комітету, Німченко почав вимагати від нього "контролювати базар" і пригрозив, що Княжицький за це відповідатиме.

Реагуючи на інцидент заступник Голови ВР Оксана Сироїд попросила вимкнути Німченку мікрофон і закликала депутатів поводитися етично.

"Я звертаюсь до колег народних депутатів: ви або будете етично вести дискусію, або я буду вимикати мікрофон", - сказала Сироїд.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати вже розглянули понад 83% поправок до законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Читайте також: Депутати хочуть голосувати після "мовного" за "протимінний" закон

Верховна Рада 28 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроекту про мову, до якого було подано понад 2 тисячі поправок.

У першому читанні Рада ухвалила "мовний" законопроект 4 жовтня 2018 року.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-