Депутати хочуть голосувати після

Депутати хочуть голосувати після "мовного" за "протимінний" закон

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський прогнозує, що парламент 23 квітня зможе ухвалити в цілому законопроект про внесення змін до закону "Про протимінну діяльність в Україні".
Про це політик повідомив під час засідання комітету у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

"Є таке налаштування, щоб відразу першим питанням після прийняття закону про мову ставити це питання і голосувати. Саме тому, якщо в членів комітету немає серйозних застережень, я буду просити секретаріат оформляти необхідні документи... Я не виключаю, що у вівторок, 23 числа, цей законопроект буде поставлений уже на голосування за основу та в цілому", - сказав Пашинський.

Читайте також: "Мовні" поправки продовжують розглядати у напівпорожній Раді

Як повідомлялося, на погоджувальній раді 8 квітня перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко закликала парламентаріїв одразу після ухвалення “мовного” законопроекту перейти до розгляду питання щодо внесення змін до закону “Про протимінну діяльність в Україні”.

Верховна Рада ухвалила Закон “Про протимінну діяльність в Україні” 6 грудня 2018 року. Президент України Петро Порошенко підписав закон 22 січня 2019 року. Текст документа було оприлюднено в офіційному виданні Верховної Ради “Голос України” 24 січня 2019 року, а наступного дня він набув чинності.

22 березня Геращенко заявила, що зареєструвала законопроект (№10180) про внесення змін до Закону України "Про протимінну діяльність в Україні" щодо удосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності.

Документом передбачається, що для фінансування заходів протимінної діяльності можуть залучатися фінансові ресурси донорів, включаючи міжнародну технічну допомогу, поворотну та безповоротну фінансову допомогу міжнародних організацій, благодійну допомогу, а також інші види допомоги, не заборонені законодавством України. Також пропонується доповнити закон нормою про те, що фінансові ресурси, які надаються донорами безпосередньо операторам протимінної діяльності, зарахуванню до державного бюджету не підлягають та можуть використовуватися ними за напрямами, погодженими з центром протимінних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-