Законопроект про ліквідацію Укроборонпрому можуть зареєструвати наступного тижня

Законопроект про ліквідацію Укроборонпрому можуть зареєструвати наступного тижня

Укрінформ
У Верховній Раді планують до 19 квітня зареєструвати законопроект щодо докорінного реформування військово-промислового комплексу, який передбачає, зокрема, й ліквідацію державного концерну "Укроборонпром".
Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський у четвер під час засідання комітету, яке, однак, не відбулося через відсутність кворуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо до кінця наступного тижня зареєструвати його. І я буду звертатися до керівництва Верховної Ради і до колег з тим, щоб невідкладно розглянути його в першому читанні", - сказав Пашинський.

За його словами, законопроект передбачатиме ліквідацію державного концерну "Укроборонпром", а також "створення центрального органу виконавчої влади, корінні зміни до закону про державну таємницю та про державне оборонне замовлення".

"І фактично 80% державного оборонного замовлення будуть розсекречені. В цьому законі буде передбачено можливість державного і приватного партнерства в сфері військово-промислового комплексу. В цьому законі буде передбачено можливість підприємствам державної форми власності військово-промислового комплексу України створення спільних підприємств зі стратегічними партнерами з виробництва високотехнологічного озброєння", - пояснив голова профільного комітету.

Читайте також: Депутати хочуть голосувати після "мовного" за "протимінний" закон

Також Пашинський поінформував, що наступного тижня відбудеться презентація цього законопроекту.

"У середу-четвер відбудеться круглий стіл або на базі апарату РНБО, або на базі нашого комітету, де ми презентуємо проект закону про докорінну реформу військово-промислового комплексу, системи закупівель, державного оборонного замовлення та функціонування цих структур", - сказав він.

Водночас він акцентував, що цей законопроект є одним із тих документів, який "підніме нашу обороноздатність, як і попередні закони про національну безпеку, про Збройні сили, на той рівень, який дасть нам можливість динамічно розвиватися".

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у Збройних силах України та підриву обороноздатності держави Іван Вінник заявив, що у Верховній Раді розроблено законопроект щодо реформування державного концерну "Укроборонпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-