Росія готується до масштабної континентальної війни — Турчинов

Росія готується до масштабної континентальної війни — Турчинов

Укрінформ
Росія розбудовує потужну військову інфраструктуру на кордоні з Україною і готується до масштабної континентальної війни.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія не просто вкладає мільярдні ресурси в розбудову військової інфраструктури, вона готується до повномасштабних військових дій, до повномасштабної континентальної війни в Європі. І, безумовно, перший плацдарм, який вони будуть намагатись взяти - це наша країна", - зазначив він.

Турчинов наголосив, що "епіцентром руйнації безпекових паритетів" протягом останніх п'яти років виступає Російська Федерація. На його думку, найбільша небезпека полягає в тому, що" РФ не зупиняється на здобутих окупованих територіях".

"Ми бачимо, як останні роки дуже швидко розбудовується військова інфраструктура вздовж українського кордону", - додав він. Також секретар РНБО зауважив, що РФ вкладає мільярдні ресурси у військові інфраструктурні об'єкти - аеродроми для військової штурмової авіації, військові бази та бази зберігання зброї і техніки.

"На сході нашої держави нам протистоїть 8 армія Південного округу РФ, на півночі - 20 армія Західного округу РФ. І цього росіяни вважають замало, вони тримають в резерві 1 танкову армію, 49 і 58 загальновійськові армії - і цього замало. Для забезпечення наступу, який готується РФ, будуть використовуватись 6 і 4 армії повітряно-космічних сил. Вони розташували вздовж нашого кордону 8 ракетних бригад", - заявив Турчинов.

Він також повідомив, що для наступу на можливому театрі воєнних дій в Україні РФ готує чотири дивізії та п'ять бригад повітряно-десантних військ, п'ять бригад та полк морської піхоти. І навіть цей ресурс, на думку Турчинова, Росія вважає недостатнім.

Він також згадав, що у Південному окрузі, зокрема, розпочалось формування шести резервних так званих козацьких дивізій.

"Саме Росія веде п'ять років війну проти нашої країни - окупація Криму, окупація частини Донбасу. І, на превеликий жаль, ми не мали жодного дня, коли б військова російська машина не проводила бойові дії, військові провокації на теренах нашої держави. Фактично щодня ми маємо загиблих та поранених військових українських ЗСУ", - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: Турчинов: Агресивна політика РФ є головною загрозою для України та Польщі

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня Києві стартував дводенний Київський безпековий форум, участь в якому візьмуть близько тисячі учасників із понад 20 країн світу.

Основна тема Форуму - "Стратегічний вибір України та Заходу". Сьогодні, 11 квітня, заплановані три сесії на теми: "Безпека і оборона. Об'єднуючи сили у битві за свободу", "Європейська перспектива. Крізь терни до єдності Європи", "Моніторинг українських виборів: Чи захищені цінності?".

Серед високих гостей, які запрошені до участі в заході: Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Секретар РНБО України Олександр Турчинов, міністр оборони України Степан Полторак, міністр національної оборони Литви Раймундас Каробліс, інші провідні політики та державні чиновники, українські та міжнародні експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-