Законопроект про перейменування Дніпропетровщини готують до розгляду - Парубій

Законопроект про перейменування Дніпропетровщини готують до розгляду - Парубій

Укрінформ
Парубій доручив комітету з питань правової політики та правосуддя розглянути висновок КС про законопроект №9310-1 "Про внесення змін до ст. 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)" і підготувати його до розгляду на пленарному засіданні.

Про це спікер заявив під час відкриття ранкового пленарного засідання у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до статті 147 Регламенту Верховної Ради України, повідомляю про отримання Верховною Радою висновку Конституційного Суду щодо відповідності проекту закону №9310-1 "Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)". Наше голосування відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України. Прошу комітет з питань правової політики та правосуддя розглянути висновок Конституційного Суду і підготувати це питання до розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради", - зазначив Парубій.

Водночас він нагадав, що відповідно до Регламенту Верховної Ради, це питання може бути включене до порядку денного сесії не раніше, ніж за 7 днів після того, як депутати отримають висновок головного комітету.

Раніше Конституційний суд визнав конституційним законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Читайте також: Рада передала КС законопроект про перейменування Дніпропетровської області

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня 2018 року Комітет ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав пропозицію перейменувати Дніпропетровську область.

19 травня 2016 року ВР в рамках декомунізації перейменувала Дніпропетровськ на місто Дніпро.

7 лютого ВР включила до порядку денного сесії законопроект про зміни до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську, а також направила його до Конституційного Суду. За таке рішення проголосували 240 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-