Не заявами єдиними: Клімкін натякнув на

Не заявами єдиними: Клімкін натякнув на "секретні" моменти у пакеті підтримки НАТО

Укрінформ
Ухвалений НАТО пакет заходів щодо посилення безпеки в Чорному морі не передбачає узгодження з Росією жодних кроків співпраці Альянсу з Україною в цьому сенсі.

Про це заявив журналістам у п'ятницю, 5 квітня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що для мене дуже важливо, оскільки ми це обговорювали чотири місяці з НАТО, що НАТО не буде питати Росію, що можна нам спільно робити і що ми маємо робити в Чорному морі. Ми просто маємо це робити. Ніхто не буде запитувати і казати – це можливо, це неможливо. Крим є українським, відповідно, прохід має бути вільним і через Керченську протоку і навігація в Азовському морі відповідно до принципів міжнародного права», - сказав Клімкін.

Він уточнив, що ніхто не питатиме дозволу в Росії, щоб вести спостереження за проходженням українських суден Керченською протокою з моря, з повітря і з космосу, щодо зміцнення військової присутності НАТО в Чорному морі і проведення запланованих навчань і щодо розбудови берегової охорони.

Читайте також: Країни НАТО і Україна розпочинають спільні навчання у Чорному морі

«Є декілька конфіденційних речей, про які я казати не буду, але це дуже важливий пакет, а не тільки політичні заяви щодо нашої підтримки», - резюмував Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-