КВУ назвав партії, яким “світить” багато мандатів у наступній Раді

КВУ назвав партії, яким “світить” багато мандатів у наступній Раді

Укрінформ
Голова Комітету виборців України Олексій Кошель прогнозує значну присутність політичних партій «Батьківщина», «Громадянська позиція» та «Самопоміч» у дев'ятому скликанні Верховної Ради.

Таку думку він висловив в інтерв'ю телеканалу ZIK.

“Я переконаний, що у парламенті наступного скликання – тобто вже за півроку – ми побачимо досить велику присутність і «Батьківщини», і «Громадянської позиції», і «Самопомочі», і низки інших політичних сил”, — сказав Кошель.

Водночас він наголосив, що не потрапляння лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко до другого туру президентських виборів не можна розцінювати як своєрідний кінець епохи і відхід старої генерації політиків.

Читайте також: КВУ: виборці переорієнтовуються на неполітиків — це величезна проблема

“Юлія Тимошенко ще півроку тому показувала рейтинг понад 20%. Тобто кожен четвертий виборець орієнтувався на неї. А результат виборів залежить також від політтехнологічних особливостей кампанії, від того, наскільки кандидати вміють грати на настроях виборців, та від інших умов. Тобто в будь-якому разі Юлія Тимошенко буде зберігати сильний вплив в українській політиці”, — уточнив голова КВУ.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента. За даними ЦВК, явка виборців становила 63,48%. За попередніми даними, у другий тур виборів виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Чергові вибори народних депутатів Верховної Ради України призначені на 27 жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-