До 2014-го Москва могла перехоплювати розмови по конфіденційному зв’язку — Порошенко

До 2014-го Москва могла перехоплювати розмови по конфіденційному зв’язку — Порошенко

Укрінформ
Росія до 2014 року мала можливість перехоплювати розмови, здійснювані українським вищим керівництвом через конфіденційний зв’язок із іншими державами.

Про це розповів Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“До 2014 року Москва мала можливість перехоплювати розмови, які відбувалися по конфіденційному зв’язку, навіть якщо вони були не з Москвою — розмови з Білоруссю, розмови з Казахстаном, розмови з державами-членами СНД і тими (державами - ред.), що вийшли з нього. Якщо був встановлений конфіденційний зв’язок радянського зразка, він перехоплювався і роздруковувався Москвою”, - зазначив Глава держави.

Читайте також: Порошенко анонсував нову закупівлю озброєння у США

Інтерв’ю проводилося в Ситуативному центрі, й Президент продемонстрував журналістам телефонні прилади, через які здійснює конфіденційні перемовини.

Так, Порошенко продемонстрував телефон, який, за його словами, був встановлений турецькими партнерами і який забезпечує конфіденційний зв’язок з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Крім того, він розповів, що є окремий конфіденційний зв’язок з Білим домом, Держдепом і урядом США, штаб-квартирою НАТО.

Також Глава держави поінформував, що є система шифрувального конфіденційного зв’язку з Німеччиною і з низкою інших європейських країн.

“Цього всього у 2014 році не було”, - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-