Від РФ немає позитивних сигналів щодо політв'язнів і заручників - Ірина Геращенко

Від РФ немає позитивних сигналів щодо політв'язнів і заручників - Ірина Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко відзначила, що немає жодного прогресу і позитивного сигналу від РФ щодо звільнення українських політв'язнів, військовополонених і заручників.

Про це вона сказала під час круглого столу в Укрінформі у четвер.

"Наразі немає жодного прогресу і позитивного сигналу від Російської Федерації стосовно політв'язнів, військовополонених і заручників щодо згоди їх звільнити", - сказала Геращенко.

На її думку, перед президентськими виборами в Україні у плани президента Росії Володимира Путіна не входить "робити якийсь посил для української влади".

Як повідомляв Укрінформ, Росією утримуються 73 українські політв’язні, 118 українських заручників, як військових, так і цивільних, перебувають у полоні внаслідок конфлікту на Донбасі, 24 українські моряки є військовополоненими.

Читайте також: Волкер припускає, що після виборів в Україні Росія почне звільняти полонених

Нагадаємо, що серед політв'язнів і власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко, якого затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-