Волкер припускає, що після виборів в Україні Росія почне звільняти полонених

Волкер припускає, що після виборів в Україні Росія почне звільняти полонених

Укрінформ
Спецпредставник США в переговорах по Україні Курт Волкер висловив сподівання, що російська сторона почне звільняти українських заручників і полонених вже після виборів Президента України.

Про це він сказав в кулуарах конференції "Підтримка вільного демократичного розвитку України", яка пройшла в середу в Конгресі США.

"Ми проводимо прямі дискусії з росіянами, так само як і наші європейські союзники", - відповів він на запитання власкора Укрінформу про те, як Сполучені Штати можуть допомогти Україні в процесі звільнення заручників з російського полону.

Водночас Волкер акцентував увагу, зокрема, на українських моряках, яких Росія захопила в полон разом з трьома кораблями в листопаді минулого року.

"Росіяни чітко заявили, що вони не звільнять моряків, яких вони ув'язнили, до того моменту, як пройдуть президентські вибори в Україні", - підкреслив представник американського уряду.

За його словами, той факт, що цих людей Росія тримає, фактично, в заручниках, засмучує і турбує.

"Ми, звичайно, сподіваємося, що як тільки (в Україні – ред.) пройдуть президентські вибори, росіяни дійсно звільнять їх по можливості якомога скоріше", - зауважив Волкер.

Він додав, що це також могло би створити можливості для подальшого діалогу з росіянами для врегулювання ситуації.

Читайте також: Сайт про агресію РФ запрацював російською мовою — Волкер

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, трьох з них було поранено.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз вони знаходяться у московських СІЗО, у тому числі троє поранених.

15 і 16 січня один з московських судів прийняв рішення продовжити арешт українських моряків до кінця квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-