Європейська народна партія призупинила членство партії Орбана

Європейська народна партія призупинила членство партії Орбана

Укрінформ
Європейська народна партія (ЄНП) призупинила членство угорської партії Фідес, очолюваної прем'єром країни Віктором Орбаном.

Про це повідомляється на сайті ЄНП.

«ЄНП - це партія цінностей, і кожен учасник має дотримуватися принципів, які нас об'єднують. Сьогодні про внутрішню демократію заговорили. На прохання 13 членів партії ми проголосували за призупинення (членства - ред.) Фідес до подальшого повідомлення», - заявив президент ЄНП Джозеф Даул.

190 учасників партії проголосували за, 3 - проти.

«Ми не можемо йти на компроміс щодо демократії, верховенства закону, свободи преси, академічної свободи або прав меншин. А антиєвропейська риторика неприпустима. Розбіжності між ЄНП і Фізес повинні припинитися», - підкреслив Даул.

Згідно з ухваленим рішенням, угорська партія втратила право на участь у зборах ЄНП, право голосу, а також висунення кандидатів на посади в партії.

Читайте також: Facebook посилює боротьбу з фейками перед виборами в Європарламент

Як відзначається у прес-релізі, для контролю за виконанням партією Фідес умов повернення створено спеціальний оціночний комітет. Головою цього органу є колишній президент Європейської ради і колишній прем'єр-міністр Герман ван Ромпей (Бельгія), до складу також входять колишній президент Європейського парламенту Ганс-Герт Петтерінг (Німеччина) і колишній канцлер Вольфганг Шюссель (Австрія). Вони подадуть свій звіт Президентству ЄНП в установленому порядку.

Нагадаємо, 13 консервативних партій із групи вимагали виключити партію Орбана з ЄНП через антиімміграційну кампанію, метою якої став президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, колега по ЄНП, і американський філантроп Джордж Сорос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-