У БПП сумніваються, що мовний закон ухвалять до першого туру виборів

У БПП сумніваються, що мовний закон ухвалять до першого туру виборів

Укрінформ
У парламентській фракції "Блок Петра Порошенка" переконані, що "мовний" законопроект буде ухвалений Верховною Радою, але вже після першого туру президентських виборів.

Таку думку висловив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, спілкуючись із журналістами в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що ми зараз бачимо, то я бачу, що закон (законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної" — ред.) не буде проголосований до першого туру. Але я впевнений, що найближчим часом він буде проголосований Верховною Радою України", - сказав Герасимов.

Парламентарій зазначив, що наразі в сесійній залі відбувається професійна дискусія навколо законопроекту.

"Так, ми бачимо спроби деяких людей затягнути закон, але одночасно відбувається професійна дискусія, під час якої з'ясовується дуже багато моментів, які мають бути трошки доопрацьовані", - зазначає Артур Герасимов.

Політик додав, що впевнений у підтримці законопроекту всіма проукраїнськими демократичними силами парламенту.

Читайте також: Парубій пропонує новий підхід до розгляду мовного законопроекту

Як повідомляв Укрінформ, у першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року. Підготовка «мовного» законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок, які надійшли від народних депутатів.

Документом пропонується зокрема створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Друге читання проекту закону парламентарії почади 28 лютого. Голова ВР Андрій Парубій прогнозував, що розгляд поправок триватиме близько тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-