Парубій пропонує новий підхід до розгляду мовного законопроекту

Парубій пропонує новий підхід до розгляду мовного законопроекту

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій зауважив, що деякі народні депутати свідомо затягують розгляд законопроекту 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", та запропонував новий підхід до обговорення поправок до нього.

На цьому спікер наголосив під час ранкового засідання парламенту у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За аналізом вчорашнього дня я можу зробити висновок, що деякими народними депутатами свідомо затягується і розгляд законопроекту. Ми з головою комітету (з питань культури та духовності Миколою Княжицьким) домовилися, що він буде обмежувати свої виступи для того, щоб ми зекономили час. Я, звичайно, згідно з законом, буду ставити поправки, голова комітету може виступати або ні - це його законне право. І я звертаюсь до колег з проханням не робити штучного затягування закону про мову. Він має бути прийнятий - це історичний обов'язок цього скликання українського парламенту. І нам ніхто не перешкодить - ані Кремль, ані його представники в українському парламенті", - зазначив Парубій.

Читайте також: Парубій сказав, які закони розгляне Рада після мовного

Як повідомляв Укрінформ, пленарної середи депутати продовжать розгляд законопроекту 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної" з 657-ї поправки.

У першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року. Підготовка «мовного» законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок, які надійшли від народних депутатів.

Документом пропонується зокрема створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

У друге читання проекту закону парламентарії ввійшли 28 лютого. Голова ВР Андрій Парубій прогнозував, що розгляд поправок триватиме близько тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-