Парубій сказав, які закони розгляне Рада після мовного

Парубій сказав, які закони розгляне Рада після мовного

Укрінформ
Верховна Рада після розгляду законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№5670-д) перейде до розгляду законопроектів щодо ПЕК та інформаційної політики.

Про це сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради парламенту в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поза сумнівом, нашими ключовими прерогативами після закону про функціонування української мови є блок паливно-енергетичного комплексу, і ми про це говорили з головою комітету. Є блок інформаційної політики", - зазначив Парубій.

Перед цим перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності, член фракції "Блок Петра Порошенка" Михайло Довбенко закликав Раду після розгляду законопроекту №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної" розглянути проекти законів "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг".

Водночас Парубій наголосив, що ці законопроекти вже пропонувалися в залі і є складність зібрати за них голоси.

"Як тільки ми відчуємо, що в залі є більшість, я думаю, що ніхто не буде заперечувати, щоб ми змогли їх в залі розглянути і прийняти по них позитивне рішення", - відповів спікер парламенту.

Читайте також: Уряд пропонує Раді після мовного взятися за освітній закон

Як повідомлялося, на нинішньому пленарному тижні Рада планує продовжити розгляд "мовного" законопроекту. Загалом до нього подано 2082 поправки.

У першому читанні парламент ухвалив цей законопроект 4 жовтня 2018 року. Його підготовка до другого читання тривала близько чотирьох місяців. Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Розгляд законопроекту у другому читанні парламентарії почали 28 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-