Світ має знайти формулу реального й ефективного тиску на Росію – Джапарова

Світ має знайти формулу реального й ефективного тиску на Росію – Джапарова

Укрінформ
Міжнародне суспільство має знайти таку формулу тиску на Кремль, яка реально й ефективно припинить агресію РФ та прискорить повернення Криму, інакше Росія продовжить розхитувати політичну, економічну, гуманітарну ситуацію в Україні й загрожувати безпеці Європи.

На цьому наголосила в коментарі Укрінформу перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова після конференції в Вашингтоні "Крим після п'яти років російської окупації".

"Минуло п'ять років окупації, і ми маємо абсолютно конкретні наслідки – не тільки в гуманітарному сегменті та у сфері прав людини, але й в контексті мілітаризації півострова та агресії, яку ми бачимо на Азові і в Чорному морі", - зауважила урядовець.

За її словами, це стало результатом того, що політичний вплив і санкції Заходу не принесли достатнього ефекту, щоб змінити поведінку Росії. Тож, очевидно, потрібно шукати додаткові інструменти й підходи тиску на Москву.

"Якщо ми не знайдемо цієї формули або принаймні не почнемо шукати її зараз, то напевно, відчуватимемо подальші наслідки", - підкреслила Джапарова.

Вона навела приклад: у квітні 2018 року Україна гучно заявляла про блокаду торговельних суден в Керченській протоці та наголошувала, що це потрібно негайно зупинити.

Читайте також: Кремль демонструє повну готовність до військового втручання в Україну

За словами заступника міністра, Україна попереджала, що інакше ситуація погіршиться, й усі побачать ескалацію конфлікту. "Це сталося вже через кілька місяців, у листопаді 2018 року. І ми розуміємо, що зараз – така сама ситуація", - підкреслила вона.

У цьому зв'язку Джапарова зауважила, що Росія вже визначила наступні кроки у своїй стратегії проти України. "2019 рік для них і для України є вирішальним через те, що у нас мають відбутися вибори. Якщо Росія сьогодні втручається у виборчий процес навіть у США, то, очевидно, вони докладуть максимум зусиль, щоби втрутитися у вибори в Україні", - наголосила вона.

Урядовець звернула увагу, що російські політики, експерти і медіа повторюють як мантру, "що для них нинішній Президент України – це людина, з якою неможна домовлятися". Водночас, опозиційні сили в Україні промовляють те саме, що заявляють офіційні особи в Кремлі. "Головне для Москви – вибити довіру громадськості з-під ніг чинного президента. Дискредитувати й критикувати завжди легше, ніж щось робити", - зауважила Джапарова.

За її словами, Кремль обрав тактику підтримки лояльних до себе політичних кандидатів на пост президента та в парламент. "Саме це і є ключовою тактикою когнітивної війни Росії проти України і західних цінностей в цілому", - підкреслила перший заступник міністра інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-