Рада має невідкладно розглянути проект реформування Укроборонпрому - Президент

Рада має невідкладно розглянути проект реформування Укроборонпрому - Президент

Укрінформ
Законопроект щодо реформування концерну Укроборонопром буде внесений до парламенту Президентом України як невідкладний.

Як повідомляє прес-служба Президента, про це Петро Порошенко сказав у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Глава держави підкреслив, що відповідний законопроект вже готується новопризначеним заступником секретаря РНБО полковником Сергієм Кривоносом і буде внесений до парламенту Президентом України як невідкладний.

«Я довіряю полковнику Кривоносу. Я довіряю Збройним Силам. Він має повний мандат на достатньо серйозні кроки», - сказав Петро Порошенко, нагадавши, що сферою відповідальності Кривоноса є в тому числі й реформування концерну Укроборонпром. Президент також підкреслив, що РНБО вже прийняла рішення про повний аудит, який мають пройти підприємства Укроборонпрому.

Читайте також: Президент увів у дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу

Петро Порошенко висловив упевненість, що в парламенті існує підтримка реформ, які здатні зробити більш відкритою діяльність концерну: «Мова йде і про відкриття частини контрактів державного оборонного замовлення, і щодо залучення іноземних наших партнерів до діяльності концерну». 

Глава держави також повідомив, що найближчим часом будуть прийняті кадрові рішення щодо складу спостережної ради Укроборонпрому у зв’язку із закінченням  повноважень її окремих членів. «Я доручив полковнику Сергію Кривоносу підібрати відповідні пропозиції та організувати конкурси для того, щоб, в тому числі і з залученням наших міжнародних партнерів - членів НАТО - з метою забезпечення довіри і прозорості укомплектувати нову спостережну раду Укроборонпрому. Для мене є абсолютно принциповим, якщо ми будемо мати можливість отримати новітнє озброєння - воно буде в руках українських воїнів»,- наголосив Петро Порошенко.

Фото president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-