Президент увів у дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу

Президент увів у дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу

Укрінформ
Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від б березня 2019 року «Про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення».

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Рада національної безпеки і оборони України, зважаючи на необхідність посилення ролі вітчизняних оборонних підприємств незалежно від форми власності у виконанні завдань із забезпечення сил безпеки і оборони новим і модернізованим озброєнням та військовою технікою в умовах агресії Російської Федерації визначила низку завдань, зокрема для уряду та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням РНБО, буде проведено огляд оборонно-промислового комплексу. Кабінету міністрів України доручено забезпечити проведення такого огляду в установленому порядку.

Уряду також доручено забезпечити усунення корупційних ризиків, підвищення рівня прозорості та посилення контролю з боку держави і громадськості за діяльністю Державного концерну «Укроборонпром» та інших державних підприємств оборонно-промислового комплексу. Для цього уряд має вжити заходів щодо залучення представників держав-партнерів до роботи Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром».

Крім того, Кабміну доручено опрацювати питання щодо доцільності утворення центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра економічного розвитку і торгівлі України, з покладенням на цей орган окремих функцій з реалізації державної військово-промислової політики, управління об'єктами державної власності у відповідній сфері та контролю за їх діяльністю, в тому числі Державним концерном «Укроборонпром».

Кабінет міністрів також має в місячний строк організувати із залученням міжнародних експертів аудиту Державного концерну «Укроборонпром» та підприємств – учасників цього концерну та за його результатами інформувати громадськість.

Читайте також: Президент призначив Кривоноса заступником секретаря РНБО

Також мають бути розроблені та внесені на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про державне оборонне замовлення», у якому передбачити підвищення рівня прозорості державних закупівель. На розгляд Парламенту також мають бути подані законопроекти щодо посилення відповідальності, в тому числі кримінального, за невиконання або неналежне виконання державного оборонного замовлення; внесення змін до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» стосовно виключення з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, підприємств-учасників Державного концерну «Укроборонпром» та включення їх до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані; внесення змін до Митного кодексу України стосовно спрощення ввезення складових для використання у виробництві продукції оборонного призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-