Президент призначив Кривоноса заступником секретаря РНБО

Президент призначив Кривоноса заступником секретаря РНБО

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко призначив Сергія Кривоноса заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Представлення Кривоноса транслювалося на сторінці глави держави у Facebook.

"Хочу проінформувати, що я прийняв рішення і підписав указ про призначення Вас, пане полковнику, заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - сказав Порошенко.

Президент також відзначив високий професіоналізм та морально-людські якості полковника Кривоноса, а також підтримку військового з боку громадськості і добровольців в його діяльності на посаді заступника командувача ССО.

"Дуже важлива Ваша характеристика – це ваша абсолютна нетерпимість до корупції. І це моє президентське доручення - нульова толерантність до корупції, щоб ми рішучими діями захистили армію, захистили оборонний комплекс від будь-яких нападів, або недовіри. Ми маємо зміцнити довіру суспільства і міжнародних партнерів до оборонного комплексу", - підкреслив глава держави.

У свою чергу, новопризначений заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос запевнив у своїй рішучості протидіяти корупції в оборонному секторі.

"Завдяки Вашій підтримці, підтримці уряду та наших іноземних партнерів в максимально короткі терміни провести комплекс заходів, які зміцнять довіру наших друзів і нашого народу до оборонної промисловості і докладу максимум зусиль, щоб унеможливити прояви корупції, мародерства в армії. Ті підлі щури, які намагалися, або намагаються розікрасти армію, розікрасти нашу державу, я впевнений, будуть покарані", - заявив Кривонос.

 

До РНБО Сергій Кривонос працював на посаді заступника командувача Сил спеціальних операцій.

Також він балотувався на пост Президента на чергових виборах 31 березня, але 6 березня подав до Центральної виборчої комісії звернення про відмову від участі в президентських виборах у якості кандидата.

Як повідомлялося, 25 лютого, у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського - Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент Петро Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

Читайте також: Порошенко звільнив Гладковського

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-