Климпуш-Цинцадзе пояснила, чому гальмують євроінтеграційні закони

Климпуш-Цинцадзе пояснила, чому гальмують євроінтеграційні закони

Укрінформ
На заваді ухвалення євроінтеграційних законів стоять політичні інтереси депутатів Верховної Ради.

Про це в Івано-Франківську під час регіональної конференції щодо євроінтеграції заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, відповідаючи на запитання щодо млявого голосування євроінтеграційних законів у Верховній Раді України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені прикра ця ситуація. Ми багато зробили з боку уряду, аби налагодити взаємодію з Верховною Радою. Торік ми створили політичну дорожню карту з законодавчого забезпечення європейської інтеграції, виконання Угоди про Асоціацію. Туди ми включили 57 законопроектів, які, сподівалися, з максимальною швидкістю будуть проходити усі комітети і виноситись на розгляд парламенту... На жаль, ми дуже часто наражаємось на спротив конкретних інтересів, груп інтересів, які не зацікавлені в тому, щоб змінювалась ситуація в тій чи іншій галузі... Багато політичних сил прийшли у Верховну Раду на євроінтеграційних гаслах. Втім, гасла і клопітка щоденна робота – це зовсім інші речі", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе доручила прискорити розробку євроінтеграційних законопроектів

Вона зауважила, що системні і необхідні речі вдалося зробити в сфері аграрної політики та в системі безпеки і контролю харчової продукції. Натомість у сфері транспорту, за словами віце-прем’єра, поки немає жодних результатів.

"За останні три роки жодного закону, який би змінював ситуацію в транспортній галузі, нам не вдалося прийняти і далі рухатись у питанні євроінтеграції", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, це стосується безпеки перевезення, транспортних маршрутів та інших питань в усіх, без виключення, видах транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-